klanten

Over MoteZ

Mijn naam is Simone Lafleur en vanaf 1996 tot 2017 was ik werkzaam in de zorg en hulpverlening binnen verschillende zorginstellingen. Vanaf 2018 werk als "zelfstandig zorg ondernemer/ ambulante ondersteuner".   

Ik heb verschillende functies uitgeoefend en met verschillende doelgroepen gewerkt. Ik heb ruime ervaring in ambulante ondersteuning; ik heb kennis met het individueel begeleiden van mensen met verschillende hulp - en complexe zorgvragen waaronder NAH, autisme, geriatrie, cliënten met een licht verstandelijke beperking, psychiatrische aandoeningen en/ of een combinatie van verschillende beperkingen.     

Betrokken, inlevingsvermogen, positiviteit en werken vanuit een goede relatie met de cliënt is belangrijk om mijn werk goed te doen. Het is mijn wens om u als klant zoveel mogelijk te ondersteunen en uw eigen regie te laten voeren. Mijn begeleiding kenmerkt zich door op een laagdrempelige en transparante manier cliënten te ondersteunen in hun hulpvraag. Het contact met verschillende cliënten vind ik vooral leuk en leerzaam. Iedere cliënt is uniek en heeft andere behoeftes. Hier op inspelen is een uitdaging waar ik veel energie uit haal.  U mag mijn CV en mijn diploma’s inzien. Ik heb een verklaring omtrent gedrag en het keurmerk KIWA.   

Voor wie: 

Ik bied professionele ondersteuning aan volwassen vanaf 18 jaar en/of ouderen die hulp en advies kunnen gebruiken. Een beperking is lang niet altijd zichtbaar en dat maakt het functioneren in het dagelijks leven soms erg lastig. Mensen met een beperking kunnen het moeilijk vinden om hun grenzen aan te geven en dan ligt overschatting en overbevraging op de loer. 

Problemen die men kan ervaren zijn: 

  • Stress / piekeren of psychische overbelasting

  • Thuis situatie niet meer kunnen overzien, er is sprake van over bevraging

  • Sociale contacten behouden of nieuwe contacten aan gaan

  • In een isolement raken

  • Men krijgt problemen met het geheugen of er is sprake van ouderdoms dementie

  • Moeite om een goede dagindeling te vinden

  • Financiële problemen/ schuldhulpverlening

  • Er is sprake van een veranderd leven (NAH)

Ambulante ondersteuning kan helpend zijn om weer grip te krijgen op uw eigen leven. Ik zoek samen met u naar mogelijkheden om de situatie te verkennen. Naarmate het beter met u gaat, doe ik stapjes terug. Ik ben er voor u, zolang dat nodig is.